WordPress vai staattinen sivusto

Yleisesti kaikille tunnutaan tarjoavan sivuston tekniseksi alustaksi WordPress tai jotain muuta julkaisujärjestelmää. Perusteena on sivuston myöhemmän muokkauksen helppous ja laajennettavuus.

Miksi WordPress?

WordPress onkin erittäin helposti muokattavissa ja laajennettavissa. Suurimpana syynä julkaisujärjestelmän käytölle on myös se, että silloin asiakas pystyy itse helposti muokkaamaan sivuston sisältöä. Uusien sivujen ja artikkeleiden lisääminen tai olemassa olevan sisällön muokkaus käy helposti. WordPressiin on myös saatavilla erilaisia lisäosia joiden avulla myös sivuston toiminnallisuutta voidaan laajentaa ja ellei valmista lisäosaa löydy, voi sellaisen aina (kohtuudella) itse koodata.

Mutta WordPress sivuston ylläpito, päivittäminen ja tietoturvasta huolehtiminen vaatii myös oman aikansa. Ja kokemuksesta tiedän, että usein se jää tekemättä.

WordPress sivustossa on siis sen joustavuuden ansiosta paljon hyvää. Vastapainona on lisääntynyt ylläpidon tarve. Kannattaako siis aina valita sivuston tekniikaksi WordPress?

Tarvitsetko WordPressin tarjoamia ominaisuuksia?

Useilla sivustoilla ei juuri tapahdu muutoksia edes pitkällä aikajänteellä tarkasteltuna. Sivuston omistaja ei kirjoita blogia, ei lisää uutta sisältöä ja lähes ainoa sisällön muokkaustarve tulee vuosittain vaikkapa loma-ajoista tai vastaavista ilmoittamisesta. Tällöin WordPress kaltainen julkaisujärjestelmä on aivan tarpeettoman tekninen ratkaisu siihen tarpeeseen mihin sivustoa käytetään.

Staattinen verkkosivu ajaa saman asian

Staattisella verkkosivulla tarkoitetaan itse HTML -koodilla toteutettua sivustoa, jonka sisällön muokkaus tapahtuu sivun koodin muokkaamisella. Voi kuulostaa vaikealta mutta ei oikeasti ole.

Staattisen sivuston edut

Staattinen HTML-sivu on helppo toteuttaa kevyesti, nopeasti latautuvana ja hakukoneille hyvin toimivana yksilöllisenä toteutuksena. Ne harvat sisältömuokkaukset, joita ajoittain sivuille tarvitsee tehdä voidaan toteuttaa kahdella tavalla.

  1. Toteuttamissani sivuissa voin tehdä pyydetyt sisältömuokkaukset pyydettäessä ja muutosten hinta kompensoituu alkusijoituksen halvempana hintana verrattuna yksilölliseen WordPress-sivustoon
  2. Voin ottaa sivustolle käyttöön oman ylläpitomekanismin, jolla asiakas voi itse muokata valittujen alueiden sisältöä omatoimisesti.

Millaisen sivuston sitten tarvitset?

Sivustoprojektia aloitettaessa käymme aina yhdessä läpi sivuston ja sinun tarpeesi. Toteutustekniikka valitaan aina parhaiten asiakkaan tarpeita vastaavaksi ja samalla helpoimmaksi ylläpitää.

Julkaisujärjestelmän käyttö ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto jos haluat päästä helpolla.

Usein yksilöllisesti toteutettu staattinen verkkosivu ajaa asiansa jopa WordPressiä paremmin, on edullisempi, turvallisempi ja aivan yhtä helppo ylläpitää.

Ota yhtettä niin autan valinnassa

Ota yhteyttä ja kysy. Kerron mielelläni eri vaihtoehdoista, niiden eroista, hyödyistä ja haitoista ja autan valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun. En tarjoa asiakkailleni vakioratkaisua vaan saat aina sinulle parhaiten toimivan ratkaisun.

 

Kari Selovuo
kari@seloit.fi
045 3580 333

Jaa artikkeli:

Lisää artikkeleita

Tilaa uutiskirje

Saat ilmoituksen uusista artikkeleista  suoraan sähköpostiisi.